Search

 
 
 

Biografie

 

 

                                             Coby Tersluysen, vocaliste.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik start mijn carrière in 1981 (inmiddels 30 jaar geleden) bij de Top-40 formatie "Desire" en vervolg deze bij de formatie "Ice-Cream" en "Cool is the Rule". Bij de Britse reggae-band "Reality" maakte ik deel uit van de background vocals. Met deze band heb ik diverse optredens in Europa verzorgd. Ook trad ik op met de Duitse formatie "Groove Service" (begeleidingsband van ondermeer zangeres Chaka Khan) waarmee ik diverse optredens in Duitsland verzorgde als lead- en backingvocaliste.

 

Ook zijn er de optredens als leadzangeres tijdens de Nijmeegse Vierdaagse (hoofdpodium en bijpodia), met onder meer het Nijmeegs Amusementsorkest. Daarmee trad ik ook op in Schouwburg Nijmegen. De Vierdaagse optredens zijn destijds gebruikt als onderdeel van promotiebanden, gemaakt voor Vierdaagse Organisatie Nijmegen.

 

Ik viel indien nodig in voor Colette Wickenhagen, jazz zangeres.

 

 

 

 

 

 

( http://nl.wikipedia.org/wiki/Colette_Wickenhagen )

 

( http://www.colettewickenhagen.nl  )

 

 

 

Als leadzangeres maakte ik deel uit van "The Groove Garden" (popmuziek met jazz-invloeden), waarmee optredens in Frankrijk en Nederland verzorgd werden.

 

 

 

Verder waren er regelmatig optredens met met C-Jazz!, mijn eigen jazz-combo.

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarnaast vormde ik  het duo "Night & Day" met basgitarist Reyer Zwart.

 

 

 

 

 

 

(http://www.muziekencyclopedie.nl/action/entry/Reyer+Zwart;jsessionid=aaaBCmMzkA2bvdZEv0ysu)

 

 

 

In 1994 startte “Night & Day” en won  "Night and Day" de 1e prijs in de wedstrijd om de Zilveren Microfoon.

 

 

 

Ik trad als zangeres op in het programma Dubbeluur van Omroep Gelderland (ondermeer met de formatie "Capelino"),

 

 

 

 

 

 

verzorgde  popconcerten in Duitsland en maakte deel uit van het "Summer beachfestival" in Malta. Live optredens bij Radio Midden Nederland (regio Utrecht) waren erg leuk om te doen.

 

 

 

De geboorte van onze dochter en twee verhuizingen, kort op elkaar, evenals de ziekte van Pfeiffer, waren er oorzaak van dat mijn muziek op een laag pitje kwam te staan. Nadat we ons in Barendrecht vestigden, en onze dochter wat groter werd, ben ik begonnen om hier een nieuw netwerk op te bouwen. Vervolgens heb ik regelmatig als invalster gewerkt.

 

 

 

Ik maakte deel uit van de organisatie van Het Festival der Ontmoeting, een project van de gemeente Barendrecht en ondersteund door het Rijk, waarbij ik in het kader van het Festival ook optredens verzorgde met diverse plaatselijke organisaties.

 

 

 

                 

 

 

 

Ook de plaatselijke muziekschool werkte hieraan mee, waarbij een gelegenheidsband werd gevormd met o.m. dhr. Wim Soeters, directeur muziekschool  en uitstekend pianist/dirigent. Ook aan het tweede Festival heb ik meegewerkt en maakte ik deel uit van de organisatie. Daarbij verzorgde ik optredens, onder meer met Glenda Peters (vocaliste).

 

 

 

 

 

 

( http://nl.wikipedia.org/wiki/Glenda_Peters )

 

 

 

Ook startte ik voor die gelegenheid een kinderkoor op van kinderen van basisschool De Trinoom.

 

 

 

Verder vormden vocaliste en pianiste Monica Millar en ik een duo (Como), waarmee we optredens verzorgden. Door verhuizing van Monica naar Curaçao kwam dat tijdelijk tot een halt.

 

 

 

 

 

 

( http://www.voicepresent.nl )

 

 

 

Helaas konden we na haar terugkeer eea niet meer oppakken, doordat er in mijn persoonlijke omstandigheden een forse wijziging kwam..

 

 

 

 

 

Monica is vocaal leidster van een groep jonge vocalisten, Kids-Bizz, waarbij ik momenteel ik penningmeester ben van de Stichting Kids-Bizz,. Zij komen uit de regio Barendrecht.

 

( http://www.kids-bizz.nl/ )

 

 

 

 

 

Ook  trad ik op met Swinging Sweet (jazz-combo uit Harderwijk),

 

 

 

 

 

 

 en maakte deel uit van Glenvitation (invalster bij de band van Glenda Peters).

 

 

 

      

 

 

 

Verder werkte ik samen met Flavours, een amateurband uit de regio.

 

 

 

In 2005 maakte ik deel uit van een solistenkoor, waarbij we optraden(solo en gospelzang) tijdens “Disney in Concert“  samen met het “Night of the Proms” orkest, in het Sportpaleis (stadion) te Antwerpen. Daarvan zijn opnames gemaakt en uitzendingen geweest bij BRT 1 (Belgische televisie).

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 2005 kreeg ik helaas een ernstig ongeluk, waarbij ik van mijn fiets werd gereden door een automobilist. Daar hield ik de nodige uitdagingen aan over. Zingen kwam nagenoeg tot een halt.

 

 

 

In 2006 heb ik op verzoek van dhr. Soeters deel uitgemaakt van het koor van het project “Zand Erover”, omdat ik dan vanuit de rolstoel kon zingen en hij mijn medewerking erg op prijs stelde.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Inmiddels, na de nodige revalidatie, treed ik weer op, maar met beleid.

 

 

 

Ik heb deel uitgemaakt van de Tuesdaysingers, wat zeer hielp met mijn revalidatieproces.

 

 

 

 

 

 

(http://www.tuesdaysingers.nl/)

 

 

 

 

 

In 2010 stond ik met Cor Bakker en zijn combo op de planken, ( http://www.corbakker.nl )

 

 

 

 

 

 

 en af en toe treed ik op tijdens leerlingenvoorstellingen van Monica Millar,en begeleid mede de groep Kids-Bizz van Monica, als penningmeesteres en wat dies meer zij.

 

Met veel plezier maak deel uit van I.D.E.A. (Engelstalige toneelvereniging) waar ik zing en acteer.   (http://www.idea-panto.nl/ ).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En zo pak ik met beleid draad weer enigszins op!